0032499722035 hallo@kokokamera.be

Net zoals bij trouwjurken en feestzalen zijn ook bruidstaarten gevoelig aan trends. Ontdek nu de trends van 2019.

 Het kiezen van een bruidstaart is voor veel stellen vaak de leukste taak bij het regelen van een bruiloft. Een bruidstaart moet vooral lekker zijn maar het oog wil natuurlijk ook wat want een mooie bruidstaart is dan ook de kers op de taart van een prachtig avondfeest. In 2019 zijn de taarten met onmogelijke veel verdiepingen waar kilo’s crème op zitten verleden tijd. Vandaag opteren koppels liever voor een kleinere taart in combinatie met een buffet van hun favoriete desserts. Denk aan chocolademousse, brownies, cupcakes, macarons, donuts, tiramisu of vers fruit. Koppels kiezen bewust van een kleine taart want niet iedereen houdt van zoetigheid en er zijn vele mensen met allergieën daardoor dat de helft van een taart soms in de vuilbak beland. Momenteel zijn er ontzettend veel gespecialiseerde bedrijven die bruidstaarten aanbieden. Bruidstaarten zijn beschikbaar in alle soorten, maten en prijsklassen. Om jullie op weg te helpen met het vinden van de perfecte bruidstaart geven we jullie enkele tips. 

Bruidstaarten trends 2019: Kleine Piece Unique.
Bruidstaarten trends 2019: Kleine Piece Unique.

Denk na over jouw design en budget

Het is belangrijk om grenzen te stellen wat jullie willen uitgeven en hoeveel ruimte jullie nog hebben in jullie budget want ingewikkelde of tijdrovende taart ontwerpen kost veel geld. Daarom moeten jullie in eerste instantie goed nadenken over jullie design. Hebben jullie een bepaald thema of kleur voor jullie bruiloft in gedachten? Probeer dan dit thema terug te laten komen in jullie taart. Kiezen jullie voor een piece unique of voor een biologische home made taart? Bepaal op voorhand welke stijl jullie aanspreekt. Fondant cake, met creme besmeerd, rond, vierkant, laat je inspireren op Pinterest. Blijf in jouw achterhoofd houden design is belangrijk maar de taart moet ook wel lekker zijn. Vanaf dat jullie een ontwerp gaan bespreken met jouw patissier moeten jullie weten welk budget jullie gaan uitgeven. De nieuwe trend van 2019 is een kleinere betaalbare taart maar hou ook in het achterhoofd dat al die kleine extra’s van het dessertenbuffet ook een prijs hebben die snel kan oplopen. Ga ervan uit afhankelijk hoeveel gasten er komen naar jullie huwelijk dat een taart minimum €150 – €500 kan kosten, een designtaart kan soms oplopen tot €1000.

Bruidstaarten trends 2019: Uniek dessert idee met mini taartjes.
Bruidstaarten trends 2019: Uniek dessert idee met mini taartjes.

De smaaktest

Als jullie eruit zijn wat voor type bruidstaart jullie willen bestellen dan is het tijd om een smaak te kiezen. Bij gespecialiseerd winkels kunnen jullie een afspraak maken voor een smaaktest zodat jullie verschillende smaken op voorhand kunnen proeven dit meestal tegen betaling. De kosten van een proefsessie verschillen per patissier jullie kunnen uitgaan van €22 tot €35 pp. Kopen jullie de bruidstaart uiteindelijk dan wordt er vaak voor de proeverij niets aangerekend. Zijn er meerdere smaken die jullie prefereren? Of willen jullie de uitgenodigden meer keuze geven? Dan kunnen jullie ook een bruidstaart in verschillende lagen en smaken laten maken. Hou altijd rekening mee met jullie gasten en eventuele allergieën. Jullie kunnen ook jullie gasten verleiden met een totale en uitgesproken nieuwe smaak zoals vulling met limoen-botercrème besprenkeld met limoncello of een champagnecrème in combinatie met karamel. Hou tijdens de smaaktest ook in het achterhoofd wanneer jullie de taart willen serveren. De keuze van het serveren kan belangrijk zijn bij het kiezen van de smaak van de taart. Ook houden jullie best rekening met het seizoen wanneer jullie de taart serveren en de locatie. Frisse en luchtige smaken afgewerkt met vers fruit smaken het best in het voorjaar. In het najaar kunnen jullie kiezen voor een zwaardere smaak zoals chocoladetruffel. De locatie kan een rol meespelen, gaan jullie in een balzaal of kasteel jullie feest geven kies dan voor een verfijnde smaak zoals aardbei en champagne. Wanneer jullie cava of champagne serveren tijdens jouw huwelijkstaart kunnen jullie het best kiezen voor een lichte smaak. Kies voor een smaak die bijzonder goed is en vooral eentje om over na te praten. En niet vergeten bestel nooit een taart zonder ze effectief te proeven. 

De droomtaart bestellen 

Hebben jullie de perfecte droomtaart gevonden? Hou rekening dat sommige leveranciers met een bepaalde levertijd hanteren. Sommige hebben zelfs een wachtlijst. Een extra aandachtspunt dat vele koppels vergeten is dat de transportkosten niet altijd inclusief zijn. Deze kosten komen dan nog bovenop de prijs van jullie bruidstaart. Ook als de taart goed op locatie is aangekomen is het belangrijk dat jullie de taart nog even koud kan zetten voor het aansnijden of juist niet want niemand wil een zure taart eten. Wanneer jullie vertrouwen op een derde partij die jullie huwelijkstaart op de juiste locatie brengt is het best om ook af te spreken moest er iets mis gaat wie voor de kosten opdraait. Ook in België kan je een huwelijksverzekering laten afsluiten om speciale risico’s te dekken tenminste 15 dagen voor de plechtigheid. 

Bruidstaarten trends 2019: Huwelijkstaarten bestrooid met bloemsuiker.
Photo By Photosbylanty
Bruidstaarten trends 2019: Huwelijkstaarten bestrooid met bloemsuiker.
Photo By Photosbylanty

Trends 2019 

Net als zoals bij trouwjurken en huwelijksdecoratie zijn ook bruidstaarten gevoelig aan trends. De styling Wedding trends voor huwelijkstaarten zijn bekend. Voor 2019 wordt de bohémien chique stijl verwerkt in jouw taart. Designs zoals macramé, brocante of kwastjes designs worden prachtig verwerkt in een piece unique. Ook de half opgemaakte cakes zonder te veel tierlantijntjes zijn een hit in 2019 deze huwelijkstaarten worden rijkelijk bestrooid met bloemsuiker. Wie houdt van een klassieke en strak design kies voor een witte parelketting taart. Dessertbuffeten moeten in 2019 ook plaatsmaken voor een lange tafel vol met snoep in themakleur. Blaas jouw gasten omver met een heerlijke afsluiter! Veel succes met het kiezen en proeven. Bezoek Kokokamera’s Pinterest account en laat je inspireren door onze prachtige pins. Kokokamera vergeet natuurlijk niet om jouw bruidstaart te fotograferen.

Pin It on Pinterest

Share daily wedding inspiration

Share Kokokamera Love Stories with your friends!